Odborné články a tiskové zprávy pro novináře a redaktory

HEIDENHAIN vyvíjí, vyrábí a prodává komponenty pro hlavní sektory obráběcích strojů, elektronického průmyslu a automatizaci. Kromě toho poskytujeme také rozsáhlé informační materiály pro novináře, týkající se dalších produktových oblastí a průmyslových odvětví.

Pro individuální dotazy nás prosím kontaktujte přímo nebo nám dovolte přidat si vás do našeho tiskového rozdělovníku: heidenhain@heidenhain.cz

Zvýšení spolehlivosti procesů, snížení CO2-stopy a nákladů

Vyrábět rychleji, dosahovat vyšší kvality, být produktivní déle – to jsou požadavky dnešní výroby. Aby bylo dosaženo těchto cílů, uživatelé očekávají, že jejich stroje vyrobí více třísek za kratší dobu s perfektními výsledky obrábění již od první součásti. Měřicí přístroje, dotykové sondy a senzor ulomení nástroje HEIDENHAIN otevírají další možnosti pro maximální výkon, spolehlivost procesu a hospodárnost.                       

Novinka na AMB 2022: Senzor ulomení nástroje TD 110 od společnosti HEIDENHAIN

HEIDENHAIN na veletrhu AMB představil nový snímač ulomení nástroje TD 110 pro kontrolu ulomení nástrojů od průměru 0,4 mm. Detekuje ulomení nástroje od změny délky 2 mm bezdotykově přes indukční snímač – přímo v prostoru stroje s vřetenem otáčejícím se pracovními otáčkami. Úspora času až 6 sekund při výměně nástrojů přináší značné časové a nákladové výhody. Kompaktní a robustní TD110 lze dodatečně namontovat v pracovním prostoru téměř všech obráběcích strojů v bezprostřední blízkosti stolu. Odpovídající signály jsou přenášeny do řídicího systému přes rozhraní dotykové sondy. Řídicí systém pak může vydat zprávu, NC-stop nebo uživatelskou reakci – pro větší spolehlivost procesu.

Nový snímač ulomení nástroje TD 110 od společnosti HEIDENHAIN také kontroluje mikronástroje přímo v pracovním prostoru stroje a za rychloposuvu na případné zlomení

Dotykové sondy TS 460 a TS 760 od společnosti HEIDENHAIN: Získejte produktivní čas

Seřizování nebo měření obrobků rychleji a během probíhajícího procesu: Obrobková dotyková sonda TS 460 od HEIDENHAIN umožňuje velmi vysoké měřicí posuvy až 3 000 mm/min. Uživatelé získají výsledné zkrácení doby snímání až o 30 % jako cenný produktivní čas ve své dílně. Kromě toho TS 460 s integrovanými ofukovacími tryskami nabízí vysokou přesnost měření, protože kontaktní povrch lze před procesem snímání očistit od třísek, které by mohly zkreslit výsledek měření. A volitelně může být vybaven účinnou ochranou proti kolizi, která nejen zabrání drahým škodám, ale také přeruší tepelnou vazbu dotykové sondy.

Dotyková sonda TS 760 od HEIDENHAIN umožňuje měření obrobku se zvláště vysokou 3D-přesností a velmi nízkými snímacími silami. Díky tomu je zvláště vhodná pro přesné součásti při výrobě forem a vysoce citlivé obrobky. A také pracuje s vysokým výkonem s měřicími posuvy až 1 000 mm/min.

Dotyková sonda TS 460 od společnosti HEIDENHAIN zkracuje dobu snímání až o 30 % a poskytuje uživatelům cenný produktivní čas.

Snímače LC a RCN od fy HEIDENHAIN: O 99 % méně CO2

V oblasti strojních součástí představuje HEIDENHAIN na AMB lineární snímače LC a úhlové snímače RCN s optimalizovanou optikou pro jasný výhled i při zašpinění kapalinami a kondenzaci. V mnoha případech fungují přístroje spolehlivě i bez stlačeného vzduchu. To zjednodušuje systém těsnicího vzduchu, takže lze využít výhod detekce polohy v Closed Loop s výrazně sníženými náklady na systém. Kromě toho, pokud se obejdete bez těsnicího vzduchu, sníží se emise CO2 stroje až o 99 %. 

Těsnicí vzduchový systém obráběcího stroje lze zjednodušit zapouzdřenými snímači LC a RCN od společnosti HEIDENHAIN. Stopa CO2 se sníží až o 99 % a sníží se náklady na systém.

LB 383 C od společnosti HEIDENHAIN: Nový standard pro dlouhé osy

Zapouzdřený lineární snímač LB 383 C od společnosti HEIDENHAIN je novým specialistou na měření polohy u strojů s dlouhými osami. Je k dispozici pro měření až do 72 m. Nový LB 383 C je díky svému výkonnému snímání zvláště odolný vůči znečištění a zároveň velmi tuhý ve směru měření. To zvyšuje spolehlivost procesu a umožňuje výrazně vyšší regulační parametry v řídicím systému, tedy vyšší výkon stroje. A LB 383 C šetří náklady. Protože jeho profily jsou přizpůsobeny profilům lineárních snímačů LC 200. Tím se nejen sníží skladové zásoby, ale také se stanou nadbytečnými speciální konektory pro stlačený vzduch.

Nový lineární snímač LB 383 C od společnosti HEIDENHAIN pro stroje s dlouhými osami: vyšší výkon a spolehlivost procesu, nižší náklady na skladování.
Kontaktní osoba – Tisk/Media

Jednatel

+420 272 658 131

heidenhain@heidenhain.cz