Odborné články a tiskové zprávy pro novináře a redaktory

HEIDENHAIN vyvíjí, vyrábí a prodává komponenty pro hlavní sektory obráběcích strojů, elektronického průmyslu a automatizaci. Kromě toho poskytujeme také rozsáhlé informační materiály pro novináře, týkající se dalších produktových oblastí a průmyslových odvětví.

Pro individuální dotazy nás prosím kontaktujte přímo nebo nám dovolte přidat si vás do našeho tiskového rozdělovníku: heidenhain@heidenhain.cz

Dotyková sonda TS 750 a funkce pro broušení TNC 640

Cílem broušení jsou dokonalé povrchy. K tomu je třeba s jistotou zvládnout procesy spojené s broušením. A průběh obrábění je během probíhajícího procesu neustále monitorován. HEIDENHAIN poprvé vystavoval na veletrhu GrindTec 2020 a představil vysoce přesná, robustní řešení pro výrobce strojů a také uživatelsky přívětivé funkce broušení pro uživatele řídicího systému TNC 640.

Dotyková sonda TS 750 – Zkouška kvality během procesu

Nová TS 750 je velmi přesná dotyková sonda na obrobku pro brousicí systémy. S průměrem pouhých 25 mm se vyznačuje velmi kompaktními rozměry a opakovatelností snímání 2σ ≤ 0,25 μm s velmi vysokou přesností. Snímací síla je radiálně pouze asi 0,2 N. Tlakový senzor je zvláště odolný a je navržen pro několik milionů snímání. Senzory a elektroniku účinně chrání koncepce ochrany pomocí dvou překrývajících se vlnovců proti brusnému prachu a chladicím mazivům, přičemž druhý, vnější vlnovec je vyměnitelný.

Rozsáhlé možnosti montáže s různými montážními podstavci, adaptéry a prodlouženími pro montážní závit M16, stejně jako standardní závit M3 pro velký počet dotykových hrotů, umožňují individuální přizpůsobení dotykové sondy HEIDENHAIN TS 750 různým měřicím úkolům. TS 750 vyniká průběžným snímáním součástí v brusce. Je také kompatibilní s TS 150, takže je možné kdykoli přejít na tuto dotykovou sondu s optickým senzorem, pracujícím bez opotřebení.

Broušení s TNC 640 – jedním upnutím k dokonalému výsledku

Kromě frézování a soustružení umožňuje TNC 640 nyní jako třetí výrobní proces souřadnicové broušení libovolných obrysů. Kompletní zpracování s frézováním, soustružením a broušením na jednom stroji otevírá mnoho výhod zejména pro kvalitativně orientovaná odvětví, jako je výroba forem nebo lékařská technika. Protože komponenty lze vyrobit s nejvyšší kvalitou povrchu při jednom upnutí. Snadno použitelné standardní cykly TNC 640 přebírají orovnávání brusných nástrojů v obráběcím stroji. Jednotný koncept ovládání pro frézování, soustružení a broušení umožňuje zvláště snadné použití. Optimalizovaná správa nástrojů navíc podporuje uživatele v každém procesu – jak při broušení, tak při orovnávání.

Kontaktní osoba – Tisk/Media

Jednatel

+420 272 658 131

heidenhain@heidenhain.cz