Odborné články a tiskové zprávy pro novináře a redaktory

HEIDENHAIN vyvíjí, vyrábí a prodává komponenty pro hlavní sektory obráběcích strojů, elektronického průmyslu a automatizaci. Kromě toho poskytujeme také rozsáhlé informační materiály pro novináře, týkající se dalších produktových oblastí a průmyslových odvětví.

Pro individuální dotazy nás prosím kontaktujte přímo nebo nám dovolte přidat si vás do našeho tiskového rozdělovníku: heidenhain@heidenhain.cz

Bezpečné testování obrobků s novou generací dotykových sond METRO a SPECTO

Na veletrhu EMO 2023 v Hannoveru bude mít premiéru nová generace dotykových měřidel – a to současně s novou značkou. Protože METRO a SPECTO nově dodává firma NUMERIK JENA. Specialisté koncernu HEIDENHAIN pro zvláště malá měřidla zcela přepracovali platformu dotykových měřidel, přičemž současně zúročili svoje znalosti miniaturizace. Díky tomu jsou nová dotyková měřidla výrazně štíhlejší. Z toho vyplývají menší montážní rozměry, což nabízí nové možnosti při vytváření vícemístných měřicích pracovišť, například s větším počtem měřicích bodů.

Obecně platí, že flexibilní aplikační možnosti nové generace dotykových sond byly na vrcholu agendy vývoje. Standardizovaná konstrukce platformy s mnoha variantami nyní vede k rozsáhlému modulárnímu systému, ze kterého lze splnit téměř všechny požadavky na technologii měření výroby, zajištění kvality, monitorování měřicích přístrojů nebo měření polohy. Veškeré vlastnosti lze kombinovat:

  • Třída přesnosti ±0,5 µm (METRO) nebo ±1,0 µm (SPECTO)
  • Délka měření 12 mm nebo 30 mm
  • Průměr stopky je jednotný 8 mm s délkou měření 12 mm a 30 mm
  • Axiální nebo radiální možnosti připojení
  • Ovládání pohyblivého dotyku pneumaticky nebo pružinovým mechanizmem
  • Rozhraní 1 VSS nebo TTL

Mimochodem, instalační kompatibilita nových dotykových sond METRO a SPECTO a možnost použití různých variant v jedné aplikaci nejen zvyšuje flexibilitu počáteční montáže měřicí stanice. Zjednodušuje rovněž přizpůsobení v rámci stávajících uspořádání a šetří náročnost i náklady. Dalšími výhodami jsou robustnost a vysoká přesnost v celém měřicím rozsahu, stejně jako výsledná spolehlivost a procesní jistota měření.

Nová generace dotykových sond METRO a SPECTO od společnosti NUMERIK JENA: flexibilní aplikace pro téměř každý požadavek v technologii měření výroby, zajištění kvality, monitorování měřicího přístroje nebo měření polohy.
Kontaktní osoba – Tisk/Media

Jednatel

+420 272 658 131

heidenhain@heidenhain.cz