Odborné články a tiskové zprávy pro novináře a redaktory

HEIDENHAIN vyvíjí, vyrábí a prodává komponenty pro hlavní sektory obráběcích strojů, elektronického průmyslu a automatizaci. Kromě toho poskytujeme také rozsáhlé informační materiály pro novináře, týkající se dalších produktových oblastí a průmyslových odvětví.

Pro individuální dotazy nás prosím kontaktujte přímo nebo nám dovolte přidat si vás do našeho tiskového rozdělovníku: heidenhain@heidenhain.cz

Řešení pro větší procesní bezpečnost v automatizované výrobě

Umění automatizace nespočívá jen v komplexních systémech s roboty a paletovými stanicemi. Především to jsou dokonale sladěné procesy, které plynule zajišťují bezpečné procesy. K tomu nabízí fa HEIDENHAIN účinná řešení.

Další podrobnosti
Bezpečné testování obrobků s novou generací dotykových sond METRO a SPECTO

Při procesu a po obrábění je důležité obrobky otestovat. S novou generací dotykových sond METRO a SPECTO od společnosti NUMERIK JENA těží technologie měření výroby a testování kvality z mnoha výhod, takže zákazníkům jsou dodávány pouze dokonalé produkty.

Další podrobnosti
TNC7 na EMO 2023:
Zvýšení spolehlivosti procesů, snížení CO2-stopy a spotřeby energie

S TNC7 s nejnovější verzí softwaru 18 a v dalších verzích hardwaru HEIDENHAIN ukazuje, jak může řídicí systém obráběcích strojů pomoci firmám zvládnout současné výzvy, jako je spolehlivost procesů v automatizované výrobě, úspora energie a snížení emisí CO2 nebo udržení konkurenceschopnosti.

Další podrobnosti
HEIDENHAIN na EMO 2023:
Redukování stopy CO2 a snižování nákladů

Řešení, díky nimž jsou obráběcí stroje efektivnější z hlediska zdrojů a nákladů díky zkrácení hlavních a vedlejších časů nebo prostojů, jsou jistě nejúčinnějšími opatřeními ke snížení spotřeby energie v dílně. Proto je EMO 2023 u společnosti HEIDENHAIN ve znamení řešení pro ještě vyšší spolehlivost procesů s ještě menší stopou CO2.

Další podrobnosti
Příští generace indukčního snímání

S absolutními rotačními snímači ECI 1122 a EQI 1134 představuje HEIDENHAIN novou generaci indukčního snímání. Nové rotační snímače pro výkonná automatizační řešení přesvědčují nízkou úrovní hlučnosti, malým zvlněním otáček a rozsáhlými možnostmi záznamu provozních stavů.

Další podrobnosti
Indukční rotační snímače HEIDENHAIN pro techniku pohonů: Inteligentní snímače určují nové standardy v robotice

Společnost HEIDENHAIN vyvinula indukční rotační snímače KCI 1300 (jednootáčkové – Singleturn) a KBI 1300 (víceotáčkové – Multiturn) speciálně pro kompaktní motory v robotech a dalších aplikacích. Skládají se ze snímací jednotky a pouze jedné jednotky rotoru pro našroubování nebo alternativně jednotky rotoru s nábojem pro nalisování na hřídel motoru.

Další podrobnosti
Nové možnosti pro Advanced Robotics: Indukční duální snímač HEIDENHAIN KCI 120 Dplus

Duální snímač HEIDENHAIN KCI 120 Dplus spojuje zpětnou vazbu motoru a měření polohy v jednom rotačním snímači. Pro svou dvojí funkčnost má centrální snímací jednotku a dvě samostatné stupnice s induktivním principem snímání.

Další podrobnosti
HEIDENHAIN na SPS 2022:
Chytrá měřicí zařízení, která stanovují nové standardy pro technologii pohonů

Na SPS v Norimberku a poté na HEIDENHAIN Digital Event Automation představuje HEIDENHAIN a značky AMO, ETEL, NUMERIK JENA, RENCO a RSF silná řešení, která zavádí nové standardy pro pohony v automatizaci. Kromě nových verzí indukčních rotačních snímačů pro robotické aplikace to zahrnuje také další generaci indukčního snímání.

Další podrobnosti
TNC7 od fy HEIDENHAIN
Nové funkce a snadnější obsluha pro dílenskou výrobu

Na veletrhu AMB 2022 ve Stuttgartu představila fy HEIDENHAIN další vývojový stupeň TNC7: Software verze 17 nové úrovně řídicího systému nabízí ještě více funkcí, díky nimž je práce v dílně rychlejší, bezpečnější a příjemnější.

Další podrobnosti
Zvýšení spolehlivosti procesů, snížení CO2-stopy a nákladů

Udržitelnost a systémové náklady – Total Cost of Ownership (TCO) – jsou vysoce aktuální témata pro výrobce obráběcích strojů a uživatele v oblasti třískového obrábění. Společnost HEIDENHAIN na veletrhu AMB představila velmi specifická řešení, díky nimž jsou obráběcí stroje efektivnější z hlediska zdrojů a nákladů.

Další podrobnosti
Digitální dílna od společnosti HEIDENHAIN
Software, poradenství a služby, které podporují CNC-výrobu

Digitální dílna od HEIDENHAIN nabízí praktická řešení a kompetentní služby pro kompletní digitalizaci s 360° pohledem na výrobu. 

Další podrobnosti
HEIDENHAIN na AMB: Vyšší spolehlivost procesů, produktivita a efektivita zdrojů ve výrobě

Výkon, CO2-Footprint a digitalizace jsou vysoce aktuální témata v třískovém obrábění – pro výrobce obráběcích strojů i pro uživatele. Společnost HEIDENHAIN na veletrhu AMB představuje velmi specifická řešení pro úzce propojené, ale často stále abstraktní požadavky za těmito klíčovými slovy. 

Další podrobnosti
Inteligentní řešení pro náročné aplikace: snímače pro každý pohon na virtuálním veletrhu automatizace HEIDENHAIN

HEIDENHAIN a značky AMO, ETEL, NUMERIK JENA, RENCO a RSF představí na virtuálním veletrhu se zaměřením na automatizaci nová řešení pro robotiku, lékařskou techniku nebo výtahovou techniku, ale samozřejmě i pro další odvětví. 

Další podrobnosti
Virtuální veletrh metrologie a zajištění kvality od společnosti HEIDENHAIN: řešení, která spolehlivě přinášejí High-End-přesnost do zákaznických aplikací

V květnu pořádal HEIDENHAIN a značky AMO, ETEL, NUMERIK JENA a RSF svůj virtuální veletrh metrologie a zajišťování kvality. 

Další podrobnosti
Dotyková sonda TS 750 a funkce pro broušení TNC 640

Cílem broušení jsou dokonalé povrchy. K tomu je třeba s jistotou zvládnout procesy spojené s broušením. A průběh obrábění je během probíhajícího procesu neustále monitorován. HEIDENHAIN představuje velmi přesná, robustní řešení pro výrobce strojů a také uživatelsky přívětivé funkce broušení pro uživatele řídicího systému TNC 640.

Další podrobnosti
HEIDENHAIN na interlift 2019: Měřicí zařízení pro výtah budoucnosti

Lanová výtahová technika blízké budoucnosti již nebude mít mikrospínače pro sledování uvolnění brzdy. Protože nový rotační snímač výtahu HEIDENHAIN KCI 419 D plus poskytuje nejen hodnoty polohy jako zpětnou vazbu motoru pro řízení výtahu, ale také doplňkové informace pro monitorování brzd. 

Další podrobnosti
Škálovatelné měřicí přístroje pro řízení pohonů podle konkrétní aplikace

Se snímači HEIDENHAIN, AMO a RENCO lze pohon snadno přizpůsobit nejrůznějším aplikacím.

Další podrobnosti
Premiéra nových funkcí TNC OCM a broušení

HEIDENHAIN zavádí dvě nové funkce TNC. Pomocí OCM může uživatel naprogramovat inovativní strategie pro frézování libovolných kapes a ostrůvků přímo na řídicím systému TNC. Nová funkce broušení završuje možnosti kompletního obrábění při jediném upnutí s TNC 640.

Další podrobnosti
Řídicí a měřicí technika HEIDENHAIN: Spolehlivé procesy – přesná, dynamická a efektivní výroba

Dokonalé zvládnutí všech výrobních procesů znamená jasnou konkurenční výhodu. Obráběcí stroje s řídicími systémy, měřicími přístroji a pohony společnosti HEIDENHAIN pro to představují ty nejlepší technické předpoklady

Další podrobnosti
Výkonné funkce TNC pro dokonalé tvary

Odchylky geometrie rádiusové frézy od ideálního kruhového tvaru mohou ovlivnit kvalitu povrchu a přesnost obrysu obrobku. Pomocí výkonné, trojrozměrné korekce rádiusu nástroje 3D-ToolComp a cyklu 444 3D-SNÍMÁNÍ řídicích systémů HEIDENHAIN TNC lze tyto odchylky rychle a jednoduše kompenzovat.

Další podrobnosti
Testovací a zkušební přístroje HEIDENHAIN – dva přístroje, mnoho možností analýzy pro praxi

S testovacím přístrojem PWT 100 a zkušebním přístrojem PWM 21 od společnosti HEIDENHAIN mají specialisté v oblasti servisu a údržby mnoho praktických možností pro zobrazení informací ze snímačů HEIDENHAIN , jejich vyhodnocení a analýzu.

Další podrobnosti
HEIDENHAIN a LEINE & LINDE: Nové tenzometry ESR digitalizují monitorování budov a velkých závodů

Zvláště vysokému zatížení jsou vystaveny mosty, větrné turbíny, jeřáby a podobné velké stavby. Jejich bezpečný provoz proto vyžaduje rozsáhlé monitorování. K tomu představují HEIDENHAIN a LEINE & LINDE  nové tenzometry ESR. Poskytují velmi přesný, digitální měřicí signál a zvláště snadno se instalují.

Další podrobnosti
Modulární úhlový snímač ERP 1000 od společnosti HEIDENHAIN

Společnost HEIDENHAIN vyvinula modulární úhlové snímače řady ERP 1000 pro aplikace, ve kterých je důležitá zejména regulace konstantní rychlosti nebo vysoká stabilita polohy při zastavení. 

Další podrobnosti
Rotační snímače HEIDENHAIN s rozhraním DRIVE-CLiQ: Komunikujte bezpečně a přímo s řídicími systémy Siemens

HEIDENHAIN nabízí absolutní rotační snímače s rozhraním DRIVE-CLiQ* pro měření polohy ve strojích a systémech s řízením Siemens. Poskytují informace o poloze a provozu bezpečně a přímo řídicím systémům. 

Další podrobnosti
HEIDENHAIN CNC PILOT 640: High-End-soustružení stisknutím tlačítka

Řízení soustruhu HEIDENHAIN CNC PILOT 640 již léta přesvědčuje mnoha přednostmi, které uživateli usnadňují High-End-soustružení. To si uvědomuje i specialista na soustruhy EMCO a zařadil CNC PILOT 640 do řídicího programu.

Další podrobnosti
[Translate to Czech:] Pressebild LIP 6000
HEIDENHAIN LIP 6000: přesný, kompaktní a spolehlivý

Otevřený lineární snímač LIP 6000 od společnosti HEIDENHAIN s interferenčním snímáním umožňuje určování polohy s vynikající přesností a trvale spolehlivými signály se zvláště kompaktními rozměry. 

Další podrobnosti
HEIDENHAIN ECA 4000 ve verzi s Funkční bezpečností

Při použití momentových motorů v obráběcích strojích je často nutné klasifikovat měřicí zařízení pro bezpečnostní aplikace podle SIL 2 (podle EN 61 508) nebo výkonnostní úrovně "d" (podle EN ISO 13849). 

Další podrobnosti
Indukční rotační snímače ve zpracování plastů

Koncepce strojů pro vstřikování plastů jsou stále více založeny na hybridní nebo dokonce plně elektrické technologii pohonu. Robustní zpětnovazební systémy jsou nezbytné pro požadované výkonné a dynamické řízení pohonu.

Další podrobnosti

Bohužel v současné době nejsou k dispozici žádné výsledky pro váš výběr filtru.